Børnepolitik i Sjørring Boldklub
I Sjørring Boldklub ønsker vi, at vores børn trives og færdes i et trygt miljø, hvor de kan føle sig som en del af et fællesskab. Derfor er det vigtigt for os, at vi har et fælles sæt spilleregler som både spillere, trænere, frivillige og forældre kan følge i bestræbelsen på, at skabe de bedste rammer for børnefodbolden hos os. Det er vigtigt, at både børn og voksne har klare rammer at forholde sig til – det betyder at både børn og voksne forpligter sig gensidigt i det som er den fælles opgave nemlig at sikre et sundt trivselsmiljø, hvor børnene trygt kan dyrke deres idræt og have det sjovt.
Derfor har vi lavet Sjørring Boldklub´s Børnepolitik som er færdselsreglerne for vores adfærd sammen med og omkring vores dejlige børn når de er i klubben.
Er der spørgsmål vedr. Sjørring Boldklub’s børnepolitik, så tag endelig fat i formanden, Louise Kappel på mobil nr: 3132 4529
Ved tilfælde af overtrædelser eller mistanke om mistrivsel kontakt venligst formanden, Louise Kappel på mobil nr: 3132 4529
Politik
Regel og retningslinje
Bestyrelsen sørger for indhentning af den lovpligtige børneattest på alle klubbens trænere og ledere.
Dette gennemføres i januar måned i alle lige år.
Derudover indhenter vi løbende børneattest på alle trænere og ledere så snart de er tilknyttet klubben.
Hvis der ikke forefindes en børneattest på træneren må vedkommende ikke forestå træninger.
Når nye spillere kommer til klubben, modtager man et velkomsthæfte, hvor klubbens informationer, politikker osv. står beskrevet.
Når nye spillere kommer til klubben, modtager man et velkomsthæfte, hvor klubbens informationer, politikker osv. står beskrevet.
Derudover vil bestyrelsen på det kraftigste anbefale at mobiltelefonen bliver i tasken eller i lommen, når man kører til og fra fodbold. Vi vil så gerne at vi får samtalerne på bagsædet tilbage, pak mobilen væk, og snak med hinanden.
Derudover vil bestyrelsen på det kraftigste anbefale at mobiltelefonen bliver i tasken eller i lommen, når man kører til og fra fodbold. Vi vil så gerne at vi får samtalerne på bagsædet tilbage, pak mobilen væk, og snak med hinanden.
Børn har ret til kropslig integritet og tryghed og til at anvende omklædnings-faciliteter uden bekymringer for tændte kameraer på mobiltelefoner eller lignende. Derfor må mobiler aldrig anvendes under omklædning.
Træneren vil have en taske hvori mobiltelefonerne ligges i, inden omklædning. Alternativt kan mobilen også blive derhjemme.
Sprogbrugen er altid positiv og anerkendende. Trænerne taler ordentlig til børnene, og omvendt forventes det også gensidig respekt. Der accepteres ikke et upassende sprogbrug, man taler ordentlig til hinanden, også barn/barn imellem.
Hvis træneren oplever negativ sprogbrug, tages der en snak om det efter træningen med de involverede, samt med forældrene.
Derudover taler både træneren, spillerne og forældrene ordentlig til dommerne. De kan lige som alle vi andre begå fejl, hvis dette sker, råber vi ikke ad dem.
Børn har ret til at være inkluderet og involveret og en del af et fællesskab. Derfor skal konkurrence benyttes på en udviklende måde, hvor børnene har lige gode muligheder for at opnå succes hver især. Det er afgørende, at konkurrence sigter mod den enkelte spillers udvikling, og at straf og belønning ikke sigter mod at ydmyge eller hævde nogen. Konkurrence kan være mod hinanden, med hinanden, mod sig selv og med sig selv. Børn skal lære at vinde og tabe – det er en del af fodboldens natur, men de voksne skal sikre, at det sker på en ligeværdig, respektfuld og motiverende måde, hvor det at tabe ikke er et tab af ansigt eller respekt.
Vi ved at børn udvikler sig i individuelle ryk. Børn er ikke lige interesseret eller lige dygtige til fodbold på en og samme tid, men de er alle lige vigtige og har ret til udvikling. Derfor er det godt for børnene at hold og grupper dannes ud fra forskellige kriterier på skift for netop at tage hensyn til børns forskellige fodboldmæssige og sociale færdigheder, interessegrader og udviklings-potentiale. Vi kalder det at træneren gør brug af differentiering og efterlever løftet herom i DBU’s Børnesyn som børnene har ret til.
Der kan på skift dannes grupper ud fra kriterier som: venner/veninder, fagligt niveau, træningsparathed, sociale kompetencer, at nogen har mere brug for vejledning end andre, der skal være fokus på selvtræning, træne samarbejde og spiludvikling, træning uden voksenstyring osv.
Ved mobning sætter træneren nedenstående i gang:
• Undersøger i første omgang, hvad der er i spil
• Forsøger at kortlægge situationen så grundigt som muligt
• Tager hånd om situationen med alle de involverede parter (barn, forældre, ledere)
• Følger op på situationen løbende
Er situationen fortsat ikke løst skal bestyrelsen inddrages og der udarbejdes en handleplan for den konkrete situation.
Bestyrelsen udpeger en tovholder.
De sociale medier er en platform til positive historier i en positiv tone. De sociale medier er en god måde at promovere fællesskabet og den glæde som fodbolden skaber for børnene. Den skal IKKE bruges til holdningstilkendegivelser eller diskussioner. Dette tages direkte med de involverede. Mange af vores trænere bruger facebook grupper til kommunikation. Alt kommunikation på disse grupper skal foregå ordentlig med en positiv tone. Man skriver ikke negativt om træneren, spillerne eller andre på disse medier.
Børn har ret til beskyttelse mod overgreb og krænkelser, og de voksne har ret til beskyttelse mod urigtig mistanke om samme. Derfor skal de voksne være særdeles opmærksomme på ikke at give anledning til evt. fejlfortolkninger i forbindelse med fysisk kontakt.
Det er okay at give hånd, give high-five, kramme og lægge en arm om skulderen på et barn, ligesom det er okay at trøste.
Det er uacceptabelt at berøre inderlår/skridt, numse og bryst/maveregionen, ligesom det er uacceptabelt at kysse (også på kinden eller andre steder).
Det er også uacceptabelt at udnytte sin større fysiske styrke til at udøve magt overfor et barn.
Vold, trusler om vold, chikane og mobning accepteres ikke hverken fra træner, leder, forældre eller spillere. Og der skal straks handles på det fra trænerens/ledelsens side.
Klubben prioriterer at agere i overensstemmelse med DBU’s børnesyn. Hertil bestræber vi os på at vores børnetrænere tager udgangspunkt i DBU’s gældende anbefalinger for aldersgruppen.
Se de 12 børnerettigheder her og de 10 børneløfter her